Kävin eilen ratsastamassa maastossa... tutustuin maastoon sitten vähän liiankin tarkasti. Tulos: kepeillä kävellään viikko ja lasta on jalassa pari viikkoa tiiviisti, n. kk enemmän liikkuessa.

Tilanne oli siis tämä. Lähdetään siitä että ratsastan (ratsastin) vaelluskengillä. Mentiin maastossa laukkaa ja tiesin/tunsin että jalustin oli huonosti. Vaelluskengillä on vaikea korjata vauhdissa jalustimen asentoa/paikkaa koska kengän pohja on röpöläinen. Ainakin mulle se on vaikeaa, joku enemmän harrastanut sen varmasti osaa tehdä vaikka millaisessa ryskeessä. No niin, laukkaa mentiin ja vastaan tulee mutkan takaa iso paha lenkkeilijä. Saan jarrutettua jonkun verran heppaa itse, jonka jälkeen heppa itse jarruttaa ja ottaa askelia sivuun. No enhän minä vielä niin hyvä siellä selässä ole että saisin pidettyä tasapainon kunnolla. Eli, jalustin huonosti, jalat tippu jalustimista, roikun kaulalla, valun oikealle puolelle maahan jalka (!!!) edellä ja sehän taipuu nilkasta  sisäänpäin "nätisti"... Vähän aikaa käivistelin siinä maassa että nilkkaan kävi, mutta hetken päästä pääsen ylös ja takaisin selkään penkereen avustuksella (mainittakoon että hepan säkä on 174cm ja en pääse sinne ilman apua (ja kyllä, ottaa päähän etten pääse koska muutkin sinne pääsee)). Jatkettiin maastolenkkiä ja se olikin noin 1,5 h lenkki. Kotona sitten otan kengän pois ja tutkin mitä on käynyt. Nilkka on ihan turvoksissa. Soitto terveyskeskukseen ja aikaa ei saa enää samalle päivälle joten nyt sitten tänään kävin siellä ja...no, se tulikin jo kerrottua että mikkäon tilanne nyt. Naureskelin vaan lääkärillekkin että kävelykepit ja 7kk ikäinen tyttö ei ole paras mahdollinen yhdistelmä. Pitää vaan varoa että ei liikaa varaa painoa jalalle ja ettei se taivu sivulle.

Ennen en mene ratsastamaan ennen kuin mulla on kunnon kengät. Siihen meneekin sitten jo jalan puolesta muutama viikko ja sitten se että kun tuo Kela ei oikein tue tätä harrastustoimintaa niin pitää varmaan odotella hetki... Torstaina oli tarkoitus aloittaa uusi harrastuskin, eli LatinoDance, mutta eipä siitäkän tule nyt mitään... Niin, ja kukahan lenkittäis Pepin...